top of page
חיפוש

לשחק עם ילדים

  • שירן ספרוני
  • 6 בנוב׳ 2019
  • זמן קריאה 2 דקות

"אמא מתי מגיעים?"

רגע לפני תחילת החופש הגדול שכולל נסיעות משפחתיות ארוכות.

הנה כמה רעיונות משחק לנצל את הנסיעה לזמן איכות ולמידה לפיתוח הקוגניציה, השפה והקשר המשפחתי. מתאים לגילאי הגן 6-4 שנים,

אפשר לשחק כל אחד מהמשחקים ברמות קושי שונות בהתאם לילד ולשיתוף פעולה.

התור שלכם במשחק משמעותי ביותר במתן דוגמא ובלמידה,

זיכרו ילדים לומדים שפה מחיקוי וחשיפה!



1" .אני רואה ולא מגלה"- משחק הגדרות של פריטים שרואים במהלך הנסיעה או דברים שחושבים עליהם מתוך קטגוריה מוגדרת מראש או בכלל. כל אחד בתורו מתאר משהו ושאר הנוסעים צריכים לגלות למה הוא מתכוון. רצוי לתת תבנית פתיח למשפט "זה משהוא ש..."/ "אני רואה ולא מגלה משהו ש.." / "אני חושב על משהו ש.." אפשר לשאול שאלות מכוונות להגדרה : מה עושים עם זה? איך זה נראה? לאיזה קבוצה זה שייך? איפה זה נמצא? משחק מעולה להעשרת אוצר המילים, יכולת הניסוח וארגון מסר

2" .לשלוף כמה שיותר"- משחק שליפה כל פעם מחליטים על מאפיין וצריך לשלוף כמה שיותר פריטים שמתאימים לאפיון הזה. למשל דברים עגולים, דברים אדומים, דברים חמים, דברים גבוהים, דברים ארוכים, דברים מסתובבים, דברים מסוכנים, דברים כבדים... משחק מעולה להעשרת אוצר המילים, יכולת השליפה וגמישות מחשבתית.

3" .קבוצות קבוצות"- שליפת כמה שיותר פריטים מקטגוריות. בגיל הצעיר נתייחס לקטגוריות פשוטות. (חיות, בגדים, כלי תחבורה, מאכלים, צבעים, משחקים, איברי גוף, כלי נגינה, רהיטים, מקצועות, מקומות...) כדאי לעודד את הילדים לשלוף כמה שיותר תוך שאלות תיווך, למשל בקטגוריית מאכלים בוא נחשוב מה אכלנו בארוחות היום מהבוקר עד עכשיו/בוא נחשוב מה יש במקרר. משחק מעולה לשליפה, גמישות מחשבתית ורכישת קטגוריזציה ומיון.

4" .שרשרת מילים"- מישהו מתחיל ואומר מילה והבא בתור אומר מילה שקשורה ומסביר למה זה מתאים, השלישי בתור שולף מילה שמתאימה למילה השניה שנאמרה ומסביר למה וכו'. לדוג דני: "כלב" אמא: "נחש, כי כלב ונחש שניהם חיות", אבא: "חגורה, כי נחש וחגורה ארוכים" , חני: "חגורה ונעלים כי שניהם פרטי לבוש" משחק מעולה לארגון מסר, נימוק, פיתוח קשב.

5 .קודם ואח"כ - ההורה שואל שאלות אבסורדיות של רצפים והילד צריך להחליט מה נכון ולהגיד בצורה מתוקנת. לדוג' ההורה: "מה קודם? קודם אוכלים בננה ואז מקלפים או קודם מקלפים ואז אוכלים? קודם מורחים משחה ואז מצחצחים שינים או קודם מצחצחים ואז מורחים משחה?"

6".אם..אז"- ההורה מציג תחילת משפט תנאי והילדים צריכים להשלים את ההמשך על פי ההגיון. למשל (בדרגת קושי עולה) "אם כואב למישהו הבטן אז...", "אם מישהו נופל על קיפוד אז...", "אם הגלגלים של האוטו היו מרובעים אז...", "אם החלון היה עשוי מנייר אז..., " אם כל הדלתות היו נפתחות באותו מפתח אז.." וכן הלאה כיד הדמיון. המשחק הזה מעולה לחשיבה, לנימוק ולפיתוח שיח חשיבה. חשוב שהילדים ישתמשו במילות הקישור 'אם ואז' כדי לבסס את השימוש במבנה המשפט ובהמשך ימציאו תנאים מעצמם.

שתהיה נסיעה נעימה ובטוחה!

 
 
 

Comments


 צרו קשר 

מוזמנים להתקשר או לשלוח הודעה לייעוץ חינם

052-356-7784

ניתן גם לשלוח הודעה בטופס מטה ואשתדל לחזור אליכם בהקדם

מיקום הקליניקה במודיעין

Success! Message received.

bottom of page